Onsdag d.17-12-2008

 

PCP hædret med erhvervspris

Maskinfabrikken modtager af årets erhvervslederpris fra Nordea
 
De glade modtagere af årets erhvervslederpris - fabrikant Peder Fahrsen Pedersen (tv) og koncernchef John Nielsen. Områdedirektør Hans Henrik Okstrøm fra Nordea overrakte prisen. Foto: Tony Brøchner

 

 
Tillidsmand Kurt Jensen (tv) og afdelingsleder Møller Nielsen, der nægter at få sit fornavn omtalt, fordi han ikke hedder andet end "Møller", roser deres chefer for at være socialt engagerede og opmærksomme. Foto: Tony Brøchner

 

Maskinfabrikken modtager af årets erhvervslederpris fra Nordea

Vildbjerg Finanskrisen var ikke inviteret med, da Maskinfabrikken PCP A/S i går holdt fest. I centrum var Fabrikant Peder Fahrsen Pedersen og John Nielsen, der blev hædret som årets modtagere af Nordea Område Hernings erhvervslederpris 2008.

Ganske symptomatisk foregik festivitasen i PCP's nye, 2500 kvadratmeter store lagerhal, der tages i brug efter nytår.

- I går forrest i en virksomhed, der forstår at tænke i nye, utraditionelle baner og samtidig drive en sund forretning i vækst. "Smedjen i Nøvling" er et skoleeksempel på en lille lokal virksomhed, som har formået at vokse til internationalt format takket være dygtigt lederskab, sagde Nordeas områdedirektør Hans Henrik Okstrøm til de to prismodtagere, der modtog prisen på to gange 10.000 kroner foran en stor del af de 100 medarbejdere og inviterede samarbejdspartnere.

Penge til medarbejdere

Rent faktisk fik de to prismodtagere kun halvdelen af gavesummen. Den anden halvdel overrakte Hans Henrik Okstrøm traditionen tro til medarbejderne.

- Stærke ledere gør det ikke alene. At få succes som virksomhed kræver også engagerede medarbejdere, fortsatte Nordea-direktøren.

Det var 30. gang, Nordea uddelte erhvervslederprisen, som gives til ledere, der har vist lederevner, initiativ og dygtighed, og som derigennem har skabt eller videreudviklet en sund virksomhed. Blandt de tidligere modtagere er Rationel Vinduer, Kvik Køkkener, JBS og Ikast Byggeindustri.

Gør noget rigtigt

Det selskab var Peder Fahrsen Pedersen, der efter et ophold hos Danfoss vendte hjem til familievirksomheden i 1955 og siden overtog den efter sin far, stolt over at komme med i. Han henvendte sig i sin tale straks til alle dem, der gennem årene har været med til føre PCP frem til den status, virksomheden har i dag.

- Tak til dem der er her i dag, og tak til dem der ikke er her, sagde han og videregav checken på de 10.000 kroner til museet Den Gamle Smedie i Vildbjerg.

John Nielsen var også taknemmelig for den anerkendelse, der ligger i prisen.

- Det er en anerkendelse af, at vi gør noget rigtigt her i Vildbjerg, og det sætter vi stor pris på. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at fortsætte den positive udvikling, og jeg må sige, at vi er ikke særligt pessimistiske med hensyn til fremtiden. Vi er bredt funderede, så vi skal nok komme igennem finanskrisen. Det skal I ikke være bekymrede for, sagde han til medarbejderne og lovede dem samtidig at doble medarbejder-gaven på de 10.000 kroner op.

Ros til cheferne

Tillidsmand Kurt Jensen havde på stående fod ikke lige noget bud på, hvad pengene skulle gå til. Han gav i stedet sine chefer et stort klap på skuldrene.

- Vi har en kanon ledelse. Den gamle (Peder Fahrsen Pedersen, red.) er ufatteligt social og har altid taget sig af de svage. Mange af de folk, der ikke har været plads til andre steder, har der været plads til her. Og det yngre hoved (John Nielsen, red.) er meget opmærksom på personalet og sørger for kurser. De fås ikke bedre, konstaterede han.

Læs portræt af Maskinfabrikken PcP på erhvervs-siden i Herning Folkeblad i morgen.